لزوم استفاده از ظرفیت فرهنگی و گردشگری در ایل‌راه

خبرنگار:

سید مجتبی حسینی
در نشستی با حضور مدیران شهری شهرداری های فیروزکوه، مهدی شهر و ارجمند، زمینه های همکاری در حوزه فرهنگ عشایری و استفاده از ظرفیت فرهنگی و گردشگری این دو شهرستان در ایل‌راه بررسی و تبادل نظر شد.

به گزارش پایگاه خبری تورنه، نشست مسئولان شهری فیروزکوه، مهدی شهر و ارجمند جهت بررسی زمینه‌های همکاری در برگزاری جشنواره حاصل و عضویت شهرداران فیروزکوه و ارجمند در مجمع شهرداران ایل‌راه برگزار شد.

در این نشست علیرضا صادقی، شهردار فیروزکوه، علیرضا شربتدار، شهردار مهدیشهر، محمد اسفندیار عضو و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر فیروزکوه، عبدالله شجاع، شهردار ارجمند، علی‌اکبر معصومیان، عضو شورای شهر مهدیشهر، محمدعلی احمدی، معاون خدمات شهری مهدیشهر و قاسمی، معاون فرهنگی و گردشگری شهرداری مهدیشهر، حضور داشتند.

علیرضا صادقی، شهردار فیروزکوه، در حاشیه این جلسه و در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: نشست مذکور به منظور تبادل فرهنگی بین دو شهرستان برگزار شد؛ موضوع اصلی در این نشست مسیر ایل‌راه است.

وی ادامه داد: مسیر ایل‌راه حدود هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول مسیر است و عشایر ییلاق و قشلاق خود را در این مسیر انجام می‌دادند؛ از طبس شروع می‌شود و تا کوه‌های طالقان ادامه دارد.

صادقی همچنین تاکید کرد: این مسیر از شهرها و روستاهای مختلفی گذر می‌کند؛ مقرر شد با عنایت به جشنواره‌ای که هر سال در شهر مهدی شهر برگزار می‌شود تبادل فرهنگی بین مهدی شهر و فیروزکوه را آغاز کنیم و جلسات دیگر نیز مقرر شد با حضور شهرداران شهرهایی که در این مسیر قرار دارند برگزار شود؛ این جلسات با حضور شهرداران، جلسات تخصصی خواهد بود و نتیجه این جلسات به استحضار همشهریان و هموطنان خواهد رسید که مطلع باشند چنین مسیری در کشور‌ وجود دارد.

صادقی با اشاره به اینکه ایلات و عشایر در مسیر ایل‌راه تردد دارند، بیان کرد: محصولات لبنی خوبی در این مسیر توسط ایلات و عشایر تولید می‌شود؛ این محصولات و فرهنگ عشایری در جشنواره ارائه خواهد شد که مقرر شد به صورت مشترک در بین شهرداری‌ها تبادل و همکاری اتفاق افتد و اطلاع‌رسانی انجام شود و موضوعات اقتصادی و فرهنگی پیرو آن ادامه یابد.

علیرضا شربتدار، شهردار مهدی شهر، در خصوص این نشست بیان کرد: خاستگاه ایل‌راه در شهر مهدی شهر قرار دارد و ایل‌راه بزرگترین راه ییلاقی در کشور است.

وی ادامه داد: با وجود ظرفیت و غنای فرهنگی که مسیر ایل‌راه دارد تصمیم بر این شد که از این ظرفیت استفاده و بهره کافی برده شود و بتوانیم مجمع شهرداران شهرهای این مسیر را تشکیل دهیم و تعاملات فرهنگی و گردشگری شهرهای این مسیر را داشته باشیم.

شهردار مهدی شهر خاطرنشان کرد: این مجمع و تبادل نظر در این راستا کمک خواهد کرد شهرها و روستاهای این مسیر و هم چنین پتانسیل و ظرفیت‌های این شهرها معرفی شود و در نتیجه زمینه توسعه صنعت گردشگری را فراهم خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا