به جای تأسیس استان‌های جدید رقم اعتبارات شهرستان‌ها را افزایش دهند

سید احمد رسولی نژاد گفت: دولت به خصوص سازمان برنامه و بودجه بهتر است به جای تشکیلات عریض و طویل اجرایی و اداری و افزایش هزینه‌های کلان با تاسیس استان‌های جدید، رقم اعتبارات شهرستان‌های استان تهران را با توجه به جمعیت و ظرفیت همانند دیگر استان‌ها افزایش دهند.

به گزارش پایگاه خبری تورنه به نقل از صدا و سیما، نمایندگان رباط کریم و بهارستان، دماوند و فیروزکوه و پاکدشت از دولت به ویژه وزارت کشور خواستند پیش از جمع بندی و ارائه لایحه به مجلس، درباره جزئیات این طرح کلان به رایزنی با مجلس و مسئولان ملی و استانی بپردازند و ضمن نظر خواهی از مردم به خواسته‌ها و مطالبات شهرستانی از جمله موضوع­­­ مهم جانمایی مراکز جدید دو استان غربی و شرقی توجه کنند.

به دنبال سفر‌های استانی رئیس جمهور به شهرستان‌های استان تهران و درخواست‌های مسولان شهرستانی و استانی، وزارت کشور مطالعه طرح تقسیماتی جدید و تبدیل این استان به سه استان مرکزی، غربی و شرقی را تکمیل و به هیئت دولت ارائه کرده است.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس با اشاره به اینکه چنین تغییرات کلان و تفکیک یک استان به سه استان جدید نیاز به اعتبارات زیاد و ایجاد تشکیلات اداری وسیع با دستکم تاسیس ۴۰ اداره کل و سازمان دولتی دارد گفت: از آنجاکه تاسیس استان باید در قالب لایحه دولت به مجلس بیاید هنوز نمایندگان مجلس از جزئیات تقسیماتی جدید اطلاع چندان و دقیقی ندارند و در صورت تقدیم لایحه دولت بر این باوریم که بدنبال درخواست‌های اخیر مردمی به پیشنهاد‌ها و اصلاحات جدید در این باره نیاز است.

حسن نوروزی این پرسش را مطرح می‌کند که در غرب و جنوب غرب استان تهران مشخص نیست باتوجه به ظرفیت‌های فراوان شهرستان‌های رباط کریم، بهارستان و پرند مرکز استان باتوجه به درخواست‌های مردمی کجا خواهد بود و تکلیف شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و منطقه آزاد این فرودگاه که در همجواری رباط کریم است و بخشی از روستا‌های این شهرستان را به محدوده فرودگاهی افزوده شده اند به کدام استان خواهد پیوست مرکزی یا غربی؟

او افزود: در دوره دهم مجلس طرح تقسیماتی استان تهران با تاسیس استان جنوب غربی و پیوستن شهرستان‌های رباط کریم، بهارستان، اسلامشهر و دو شهرستان استان مرکزی که خواهان پیوستن به استان تهران هستند را پیشنهاد کرده، ولی هنوز پاسخی نگرفته ایم.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس نیز شرایط و موقعیت استان تهران را متفاوت با دیگر استان‌ها دانست و با اشاره به اینکه جمعیت ۷ میلیونی که درشهرستان‌های استان ساکن هستند برابر جمعیت چند استان کشور گفت: طرح‌های تقسیماتی به علت پیچیدگی‌ها و درهم تنیدگی مسایل و مشکلات استان تهران نمی‌تواند گرهی از مشکلات باز کند.

سید احمد رسولی نژاد افزود: ما پیشتر هم این مسایل را با رئیس جمهور درمیان گذاشته ایم و از ایشان خواسته ایم وزارت کشور ضمن مشورت با نمایندگان مجلس و پیش از تهیه و تقدیم لایحه ابعاد گوناگون طرح‌های تقسیماتی استان بسنجد چراکه براین باوریم چنین طرح کلان و مهمی در استان تهران باتوجه ظرفیت‌های متفاوت و رقابت‌های شهرستانی به کارشناسی‌های همه جانبه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و برخی تجدید نظر‌ها نیاز دارد.

این نماینده براین باور است که دولت به خصوص سازمان برنامه و بودجه بهتر است به جای تشکیلات عریض و طویل اجرایی و اداری و افزایش هزینه‌های کلان با تاسیس استان‌های جدید، رقم اعتبارات شهرستان‌های استان تهران را باتوجه به جمعیت و ظرفیت همانند دیگر استان‌ها افزایش دهند.

رسولی نژاد گفت: برای پاسخگویی به مردم و نزدیک شدن به عدالت اجتماعی شهرستان‌های استان تهران با مسایل زیادی روبرو هستند و امیدواریم آمار‌هایی که نشان می‌دهد استان‌های دیگر حدود ۱۰ برابر از استان تهران بیشتر اعتبار و امکانات خدماتی رفاهی عمرانی دریافت می‌کنند اصلاح شود و شاخص‌های خدماتی رفاهی این استان افزایش یابد.

نماینده مردم پاکدشت در مجلس هم با تاکید براینکه در هم تنیدگی و پیچیدگی استان تهران مرزبندی‌ها و اجرای طرح‌های تقسیماتی را با اشکال روبرو می‌کند گفت: باید برای خدمت رسانی به جمعیت ۷ میلیونی شهرستان‌های استان تهران که به اندازه سه استان کشور جمعیت دارد همه ابعاد چنین تصمیمات کلانی را رعایت کرد تا خدمات دولت خدمتگزار بیش از پیش منشا اثر شود.

فرهاد بشیری به لزوم خدمت رسانی و جذب اعتبارات در استان تهران اشاره و خاطر نشان کرد: مجلس در همراهی با دولت خیر و صلاح استان تهران را می‌خواهد و در نشست نمایندگان استان با مسئولان وزارت کشور بار‌ها گفته ایم که باید به ظرفیت‌های همه شهرستان‌های استان در اجرای طرح‌های تقسیماتی و همچنین دیدگاه‌های مردم توجه دوچندان شود در غیر این صورت، تاسیس استان‌های جدید پاسخگو و نتیجه بخش نخواهد بود.

او همچنین از دولت خواست با توجه به هزینه‌ها و طرح‌های مهم‌تر و اولویت داری که در کشور و استان تهران از جمله تامین آب آشامیدنی و کشاورزی و توسعه فضا‌های آموزشی و حمل و نقل شهری به ویژه ضرورت ساخت خطوط مترو از تهران به شهرستان‌های شرقی و غربی وجود دارد تاسیس استان‌های شرقی و غربی در این شراط ضروری نیست.

به موجب قانون تعاریف و تقسیمات کشوری، اصلاح و تجدیدنظر در تقسیمات کشوری یا ارتقای سطح سیاسی شهرستان‌ها و تاسیس استان جدید از وظایف وزارت کشور و تصویب طرح‌های تقسیماتی پیشنهادی وزارت کشور از اختیارات هیئت دولت برشمرده شده است.

تاسیس هر استان جدیدی در کشور نیازمند تامین اعتبارات و تشکیلات کلان اداری و تصویب در مجلس شورای اسلامی است و دولت موظف است لایحه تاسیس استان‌های جدید مرکزی غربی و شرقی تهران را که در دست تهیه دارد به مجلس ارائه کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا