صدور ۲۶ رای دادگاه برای متخلفان محیط زیستی فیروزکوه
به گزارش پایگاه خبری تورنه به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، داریوش فرخی در تشریح عملکرد اداره محیط زیست فیروزکوه در سال ۱۴۰۲ گفت: طی گشت و پایشهای زیست محیطی، کارشناسان و مامورین اجرایی این اداره ۲۱ مورد نمونه برداری از خروجی سیستم تصفیه خانه فاضلاب و خروجی دودکشهای واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی و ۱۲ مورد از آبهای سطحی شهرستان را در طی این مدت به انجام رساندند.
وی با اشاره به لزوم نظارت بر عملکرد محیط زیست واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی تصریح کرد: در طول سال ۱۴۰۲ تعداد بیش از ۲۰۰ پایش محیط زیستی از واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی انجام شده که این امر منجر به صدور ۹۰ مورد اخطاریه قانونی برای واحدهای آلاینده شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه اظهار داشت: در همین راستا، برخی از واحدهای پایش شده نیز به دلیل عدم رعایت الزامات زیست محیطی و تداوم آلودگی به مراجع قضایی، معرفی و مسئولان واحدهای متخلف تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.
فرخی در خصوص پیگیریهای حقوقی این اداره در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته بیش از ۲۸ مورد پیگیری حقوقی صورت پذیرفته که حاصل آن صدور ۲۶ رای دادگاه و پرداخت ۲.۶۳۶.۸۰۰.۰۰۰ ریال جریمه نقدی توسط متخلفان و کشف و ضبط ۲۳ قبضه سلاح مجاز و غیرمجاز، تعداد ۱۰ دستگاه دوربین چشمی شکاری، ۲ دستگاه مسافت یاب، ۳ رشته تور ماهی گیری و ۳ عدد چوب لنسر بوده است.
وی در ادامه به بررسی شکایات مردمی و رسیدگی به مشکلات شهروندان در سال گذشته اشاره داشت و افزود: در طی این مدت چندین مورد شکایت به اداره محیط زیست فیروزکوه واصل شده که برخی از این شکایات بصورت حضوری و برخی نیز در سامانه ۱۵۴۰ به ثبت رسیده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: با توجه به اینکه رسیدگی به مشکلات شهروندان و رفع معضلات محیط زیستی از وظایف ذاتی این اداره است، کارشناسان موظف هستند در اسرع وقت نسبت به بررسی شکایات و رفع مشکلات محیط زیستی شهروندان اقدام کنند.
فرخی با بیان اینکه نظارت بر بارگیری صحیح و انتقال پسماندهای ویژه حاصل از فعالیتهای تولیدی، خدماتی و صنعتی نیز از دیگر وظایف ادارات محیط زیست است، افزود:براساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها مصوب سال ۱۳۸۳، مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولید کنندگان پسماند است و با راه اندازی سامانه جامع محیط زیست کشور، کلیه نقل و انتقالات پسماند به استناد ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و معدنی مصوب شورایعالی حفاظت محیط زیست، پس از ثبت در سامانه و بررسی میزان و نوع پسماندها با نظارت ادارات حفاظت محیط زیست مبدا و مقصد و در مراکز مجاز، امحاء میشوند.
وی اظهار داشت: در خصوص انتقال و امحاء پسماندهای ویژه در سال ۱۴۰۲ میتوان به نظارت بر بارگیری و انتقال ۴۰۹ تن پسماند صنعتی و ویژه به مراکز مجاز اشاره کرد.